Sessions clíniquesTot

Vídeo disponible | Alletament, carícies i vincle mare-bebè

La Sessió Clínica Oberta d’abril va estar dedicada a les mares i els nadons, així com a la importància que tenen els primers temps en la creació del vincle entre ells.

El neonatòleg Adolfo Gómez Papí va parlar dels canvis psicològics i emocionals que experimenta una dona quan es converteix en mare i dels sentiments ambivalents que té, els quals la fan vulnerable.

Va destacar que els nadons, per la seva part, són persones: tenen sensacions i emocions, tot i que són més sensibles que conscients. I va posar el focus en el contacte precoç com a peça clau en l’establiment del vincle entre mare i fill/a, amb el contacte pell amb pell i l’alletament com a principals elements.

El ponent va explicar que el nadó sempre s’aferrarà a la seva mare, el tracti com el tracti, però el tipus d’aferrament que es generi tindrà conseqüències per al seu desenvolupament.

Finalment, va entrar en el món dels nadons prematurs per a tractar les especificitats que presenta l’establiment del vincle en aquests casos, el dol que suposa per a la mare i la importància del mètode de la mare cangur per a la maduració del nadó prematur.  

Mira la gravació completa al nostre canal de Youtube

Notícies relacionades

Parlem de bullying

Per Kalia Planells Keller, psicòloga clínica de la FETB (CSMIJ Gràcia) Quan parlem d’assetjament escolar o bullying ens referim a un comportament…
Saber més