MitjansNotíciesTot

"A la unitat de cures intensives neonatals sembla que la vida es pari"

En el Dia Mundial de la Prematuritat enguany volem destacar la importància de fer vincle per la salut familiar, perquè “cap incubadora pot substituir la funció dels pares”.
I recuperem el reportatge publicat al magazín Criatures del Diari ARA sobre la UCIN (Unitat de Cures Intensives Neonatals) on va participar la psicòloga Elisabet Gil, que hi treballa en el marc del programa de col·laboració de la FETB amb l’Hospital de Sant Pau.
“A la unitat (de cures intensives neonatals) sembla que la vida es pari. Busquem fer coses perquè això no passi, cosa que ajuda molt emocionalment els pares”, assegurava Gil, psicòloga de la FETB que també realitza suport psicològic a la UCIN (Unitat de Cures Intensives Neonatals) de l’Hospital de Sant Pau.
Sobre el suport als pares que realitza, Gil també va explicar: “El fill imaginat i el fill real no es corresponen, i la nostra funció és donar un suport a aquests pares, acollint i contenint aquests sentiments, agrupats en dos: el dol que representa ingressar un fill en aquest tipus d’unitat i la culpa, present sobretot en les mares, que es qüestionen per què no han pogut protegir les seves criatures”.
Llegeix el reportatge complet (pot ser que necessitis crear un compte, però és gratuït i ràpid de fer) en aquest enllaç.

Notícies relacionades