BlogTot

Dia Mundial de la Salut Mental | Trenca el silenci!

En els darrers temps la salut mental ha començat a rebre l’atenció que requereix per part de la societat. A poc a poc, sembla que estem vencent, entre tots i totes, l’estigma que ha existit històricament al seu voltant.

Cada vegada som més conscients que els problemes de salut mental són més freqüents (i estan més presents) del que podíem pensar.

També anem entenent que qualsevol de nosaltres hem viscut, vivim o viurem l’impacte del malestar emocional, dels trastorns mentals o de possibles desordres a nivell psicològic i/o psiquiàtric i que cal cuidar i preservar la nostra salut mental.

Avancem, però hi ha molt camí a recórrer. Encara hi ha molts prejudicis, sovint per desconeixença, per por… O perquè creiem erròniament que hem de fer front sols/es, sense ajuda, i fins i tot en silenci, als malestars i inconvenients emocionals i psicològics. L’estigma que pesa sobre la salut mental és social, però també individual.

És per això que en el dia d’avui volem posar l’èmfasi en la importància de parlar obertament, sense vergonya i sense por, de la nostra Salut Mental.

I recorda: tots/es tenim una salut mental. Trenca el silenci!


Voldries demanar ajuda però no saps a on acudir? Consulta els recursos que ofereix la xarxa pública per a infants, adolescents i joves:

Notícies relacionades