MitjansNotíciesTot

Els projectes de Salut mental de Barcelona, al diari francès Le Monde

MITJANS INTERNACIONALS

Fa uns dies, la corresponsal del diari francès Le Monde va entrevistar les nostres companyes Júlia Arias i Maryam Fuentes sobre la seva experiència al Konsulta’m de Gràcia per a un reportatge sobre els diferents projectes que existeixen a Barcelona per atendre la salut mental de la població i, en especial, la dels i les joves.

“Durant la primera visita, intentem valorar el seu malestar i donar-los consells. Si veiem algun símptoma clínic, els redirigim a un Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), però la nostra feina és centrar-nos en la prevenció“, va explicar la psicòloga Júlia Arias, que juntament amb l’educadora social Maryam Fuentes atenen el Konsulta’m de Gràcia.

Pots llegir el reportatge complet (en anglès) al diari Le Monde in English aquí: http://bit.ly/3XMVXcm

La publicació coincideix amb el col·loqui internacional “Ciutats i salut mental” que es celebra avui a Nantes (França), on participa la Regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, juntament amb representants de les ciutats d’Annecy, Renes (França), Ouagadougou (Burkina Faso) i Seattle (EUA).

El Konsulta’m és un espai de suport psicològic de l’Ajuntament de Barcelona adreçat a joves, adolescents i persones adultes atès per professionals de la salut mental. És anònim, gratuït, es troba a tots els districtes de la ciutat i no requereix cita prèvia. La FETB gestiona els punts de Sant Andreu i Gràcia, consulta els nostres horaris d’atenció aquí.

Notícies relacionades