NotíciesTot

Es posa en marxa el programa Eskolta’m d’atenció a la salut mental del jovent a Montcada

Des del 31 de gener els i les joves de Montcada i Reixac disposen del programa Eskolta’m, un nou servei d’atenció a la salut mental que ofereix l’Ajuntament d’aquest municipi.

El programa s’adreça a joves d’entre 12 i 22 anys amb malestars emocionals i psicològics i està ubicat a l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16. Montcada i Reixac). Els seus objectius són detectar i gestionar vulnerabilitats, trastorns o conflictes i oferir atenció personalitzada i individualitzada al jovent en els seus espais de referència, potenciant així la creació d’espais d’escolta, comprensió i proximitat. També busca fomentar elements de resiliència i facilitar la derivació a altres serveis de salut mental si és necessari.

Nascut del projecte Escolta Jove de la Diputació de Barcelona, a Montcada el servei està coordinat per la Regidoria d’Infància i Joventut i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), gestionat per la FETB.

L’equip està format per un psicòleg clínic, una treballadora social i una educadora social. L’educadora social farà atenció directa dimarts i dijous de 17.30 a 19.30 h i no cal cita prèvia. També s’oferirà atenció telefònica, per correu electrònic, missatge de Whatsapp, o bé d’Instagram.

Eskolta’m suposa una ampliació de l’atenció psicosocial a la població jove més enllà dels espais sanitaris i s’ha posat en marxa arran de l’increment de demanda de serveis d’atenció a la salut mental que s’ha detectat en els darrers anys, especialment per les conseqüències de la pandèmia. Algunes dades que justifiquen aquest impacte són l’increment d’atencions al CSMIJ i les urgències de menors de 18 anys o l’augment del risc de suïcidi entre el jovent.

Notícies relacionades