En aquesta presentació volem mostrar el treball de la Unitat Bàsica CDIAP- CSMIJ amb infants amb perfil TEA i les seves famílies. Es un grup que s’ofereix en la transició d’un servei a l’altre, un moment particularment sensible en l’evolució dels nens i nenes. Es tracta, d’una banda, d’una intervenció grupal a partir de la psicomotricitat relacional amb els infants, considerant el cos com el primer continent del self i, alhora, vehicle de relacions amb el món exterior i l’altre.
En paral·lel es porta a terme un grup de pares dels nens/es en el qual s’ajuda a pensar en el funcionament psíquic de l’infant amb TEA i possibilita un espai on compartir les dificultats i angoixes que es generen en el seu dia a dia.
Exposarem els objectius i dinàmica de treball en cada grup de manera més detallada i alguna vinyeta clínica il·lustrativa.
- Ponents: Laura Pérez, Isabel de Palacio i Albert Torné
- Quan: dimarts, 10 de gener a les 10h30
- Webinar gratuït a través de ZOOM
Registra’t aquí: https://bit.ly/SCO-GEN_registre
Laura Pérez Pujol és llicenciada en Psicologia (UAB, 2010) i posteriorment s’ha format en Teràpia Familiar Sistèmica (UAB, 2015) i en Psicomotricitat Educativa i Terapèutica (AEC, 2018). Des de 2018 fins a finals de 2022 s’ha dedicat principalment a l’atenció precoç al CDIAP Rella de Sant Andreu. És en el marc d’aquesta institució on es dona la col·laboració amb el CSMIJ i es dissenya el model d’intervenció grupal que es presenta en aquesta ocasió.
Isabel de Palacio R. Solano és psicòloga des de 1989. Va treballar a la clínica de forma privada, a escoles conjuntament amb EAP i a llar d’infants. Va col·laborar a l’equip d’adopcions de la FETB des del any 2005 fins al 2008, moment en què va entrar a formar part de l’equip al CSMIJ de Sant Andreu on continua en l’actualitat.
Albert Torné Ripoll és llicenciat en Psicologia per la UB, especialista en Psicologia Clínica, Postgrau en Clínica i Aprenentatge des de la perspectiva Psicoanalítica per la UB, Postgrau en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física també per la UB, i format en Psicoteràpia Psicoanalítica a l’ACPP (Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica). Ha treballat en l’àmbit de la discapacitat psíquica a la Residència Josep Mas i Dalmau i en el de l’atenció psicoterapèutica pública de nens i adolescents als CSMIJ de Gavà, El Prat i, des de 2018, al CSMIJ de Sant Andreu.