Sessions clíniquesTot

[INSCRIPCIONS] Sessió Clínica Oberta de març: Teràpia aquàtica al CDIAP

El primer ambient que ens ofereix la vida és el líquid amniòtic en l’úter matern. Ja des d’abans de néixer el cos humà resta en una solució aquosa i amb una temperatura estable, un lloc còmode, agradable i segur per a tots els seus primers moviments.

Al néixer passem a un mitjà completament nou, sec, i amb gravetat. Per a l’infant especialment, l’aigua és un lloc divertit, un motivador natural per a aprendre i on gaudeix de la llibertat de moviment sense les restriccions que suposa la gravetat. 

A més, gràcies a totes les propietats físiques de l’aigua (de variació tèrmica, de flotació, cohesió i adhesió) resulta un bon mitjà per tal d’afavorir el desenvolupament global de nens i nenes: la normalització del to muscular, percepció del cos, de l’esquema corporal, entre d’altres. 

En aquesta sessió, el fisioterapeuta de la FETB Enric Gras compartirà la seva experiència com a responsable d’un projecte que la Fundació Eulàlia Torras de Beà va iniciar al CDIAP de Gràcia fa 4 anys amb exemples d’infants i de com ha pogut afavorir aquest medi al seu desenvolupament. 

A més, dues famílies explicaran la seva experiència en primera persona i es realitzarà una petita mostra de com es treballa als grups de piscina. 

  • Ponent: Enric Gras Llinares
  • Quan: dimarts, 14 de març a les 10h30
  • Webinar gratuït a través de ZOOM

Registra’t aquí: https://bit.ly/SCOmar-registre


Enric Gras Llinares es fisioterapeuta (2002-2005) i treballa al CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) de Gràcia, gestionat per la FETB. Postgrau en Fisioteràpia pediàtrica per la UIC (2005-2006) i formació en Halliwick com a programa d’aprenentatge motor a l’aigua (2015).

Notícies relacionades