Sessions clíniquesTot

Inscriu-te a la Sessió Clínica Oberta de gener | Visió i aprenentatge

Actualment, 1 de cada 4 nens i nenes pateix trastorns visuals i s’estima que aquesta xifra augmentarà els anys vinents a conseqüència de l’abús que, des d’edats molt primerenques, fan de la visió propera per l’alta exposició a les pantalles. La qual cosa fa suposar un augment en les malalties oculars i una gran preocupació entre els especialistes.

La prevenció de la salut visual respon a la demanda d’una especialitat, com és la optometria, estretament lligada a aprofundir en les dificultats escolars que estan causades directament per la visió o en estreta relació amb el sistema visual.

La prevenció és el millor tractament, per aquest motiu és important tenir en compte que els signes d’alerta i la simptomatologia són útils per tal de fer un diagnòstic diferencial i millorar la salut visual.

En aquesta xerrada, l’optometrista Isabel Sánchez compartirà amb els i les assistents la necessitat de conèixer com l’optometria pot actuar en certs àmbits del procés de l’aprenentatge durant el desenvolupament dels infants.

L’Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual (ACOTV) és una entitat creada fa més de 20 anys per a cobrir la necessitat de donar forma, cohesió i la màxima professionalitat a l’optometria i a la rehabilitació visual. Està formada per un col·lectiu de professionals experts en l’àmbit sanitari de l’optometria i especialitzats en la rehabilitació visual i un dels objectius és fomentar la relació interdisciplinària amb professionals de l’àmbit docent i sanitari.


Isabel Sánchez Martín

Diplomada en Òptica el 1989 per la Universitat Complutense de Madrid

Diplomada en Òptica i Optometria el 1999 per la UPC de Terrassa

Grau en Optometria el 2015 per la UAX a Madrid

Màster en Optometria el 1997 cursat al Centre Boston (Madrid)

Curs Especialització en Diagnòstic i Tractaments de visió en col·laboració Pacific University College of Optometry 2005

Terapeuta titulada de Teràpia de Moviments Rítmics i reflexos Primitius 2011 per Harald Blomberg

Especialista en SENA- Reeducació auditiva 2011

Membre de l’ACOTV (Associació Catalana d’Optometria i Teràpia Visual)

Soci Clínic de SIODEC (Societat Internacional d’Optometria del Desenvolupament i del Comportament)

Especialista en Contactologia i Ortoqueratologia, així com la gestió de la Miopia

Directora Centre d’Optometria Avance Visual a Barcelona des del 2005

Col·laboradora com a docent al Curs d’Expert Universitari en Optometria Clínica UDIMA, col·laboració amb Vint-20 des del 2015

Coordinadora del departament de Teràpia Visual a l’Hospital de Nens des del 2020

Notícies relacionades