NotíciesTot

La FETB col·labora amb l’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona per a promoure l’esport entre els més petits

El passat 3 de maig l’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona van organitzar la II Jornada “Esport i Salut Infantil” amb l’objectiu de promoure la pràctica d’exercici físic entre els més menuts. La Dra. Marisa Joga Elvira, psiquiatra de la FETB al CSMIJ de Gràcia, va participar amb la presentació “Esport i Benestar emocional”.

Al llarg del matí es van realitzar diferents ponències científiques dirigides a professionals sanitaris de diferents especialitats per tal de conèixer de forma àmplia els beneficis de l’esport entre els infants amb certes patologies i aprendre a fer un correcte control i seguiment d’aquest exercici físic segons les condicions sanitàries de l’infant.

Durant la tarda van tenir lloc un seguit de tallers pràctics i divulgatius dirigits a infants, pares i mares, així com a professionals de l’àmbit de l’educació i monitors/es amb l’objectiu de donar-los alguns consells sobre la pràctica d’esport adaptat a certes patologies.

Tot i que els beneficis de la pràctica esportiva regular són ben coneguts en població general i per al millor control d’alguns quadres orgànics, el fet d’introduir la importància de l’esport en la salut mental de nens/es i adolescents ha estat un fet diferencial en aquesta jornada.

En una primera part, la psicòloga Eva Tobajas va introduir l’impacte de l’esport en la salut mental infantil i juvenil.

Posteriorment, la Dra. Marisa Joga va abordar la influència de l’activitat física regular en la millora de diferents trastorns mentals que es tracten habitualment als diferents dispositius de salut mental, destacant els efectes positius que la pràctica regular de l’esport genera: la reducció dels símptomes de diferents trastorns, la reducció i millor controls dels efectes secundaris dels tractaments farmacològics, així com el paper preventiu que exerceix en el desenvolupament de diferents quadres i la millora en l’impacte social (reducció de l’estigma).

Notícies relacionades