NotíciesTot

La FETB participa en una formació sobre prevenció del suïcidi organitzada per la Taula de Salut Mental de Sant Andreu

La Comissió de Prevenció del Suïcidi de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu ha organitzat aquest mes de febrer una Formació sobre prevenció del suïcidi adreçada a aquelles persones que treballen en serveis i recursos fent atenció directa. 

Cristina Hernández
Cristina Carbó

L’objectiu de la formació, repartida en quatre sessions, és ampliar el coneixement sobre la prevenció del suïcidi i els recursos disponibles per a que els i les professional puguin orientar les persones que atenen en cas de detectar conductes de risc. 

En el primer mòdul “De què estem parlant quan parlem de suïcidi?”, Claudi Paz, psicòleg de la FETB i coordinador del CSMIJ de Sant Andreu , ha acompanyat la psicòloga Cecília Borràs, de l’associació DSAS (Després del Suïcidi Associació de Supervivents), qui ha situat la realitat social del suïcidi, les falses creences que hi ha al respecte i orientacions de com acostar-nos a les persones que poden tenir risc autolític. 

En el segon mòdul “On puc anar i què m’oferirà cada servei?”, la psicòloga clínica Cristina Carbó i la infermera Cristina Hernández (ambdues treballadores de la FETB al CSMIJ De Sant Andreu i al programa Konsulta’m) han parlat de com es treballa la prevenció del suïcidi des dels nostres equipaments. 

El passat mes d’octubre, el centre de Gràcia també va participar en la Formació sobre prevenció del suïcidi, organitzada en aquella ocasió per la Taula de Salut Mental de Gràcia. El professional de la FETB que la va impartir va ser el psiquiatre Jaime Martínez

Notícies relacionades