NotíciesTot

L’equip de la FETB que dona suport a la UCIN de Sant Pau guanya el premi a la millor comunicació de les Jornades professionals de la AEPP

Joana Fernández va participar en nom de l’equip de Psicologia de la UCIN de Sant Pau a les V JORNADES PROFESSIONALS DE LA AEPPMatrescencia. Reflexiones y cuidados en la transición a la maternidad que van tenir lloc el 18 i 19 de novembre a Madrid.

La “matresescència”, terme introduït per l’antropòloga Dana Raphael als anys 1970, fa referència a la profunda transformació que comporta la maternitat. En aquesta línia, les Jornades van abordar temàtiques relacionades amb la construcció biopsicosocial de la maternitat i paternitat des de diferents perspectives i disciplines. 

La psicòloga Joana Fernández va presentar la Comunicació oral: “Programa de Atención Psicológica en la UCIN del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau”, elaborada conjuntament amb les psicòlogues de la FETB Elisabet Gil, Àfrica Miquel i Marta Golanó i que va obtenir el Premi a la millor comunicació oral de les Jornades.

La seva exposició va consistir en una descripció del Programa d’Atenció Psicològica a la UCIN de l’Hospital de Sant Pau fruit del conveni FETB-HSCSP des de l’any 2001. Aquest programa té com a principals objectius l’atenció i suport emocional a les famílies ingressades a la UCIN i l’acompanyament als i les professionals sanitaris/àries que les atenen, posant el focus en el treball sobre el vincle i les funcions ma-paternes com a promotors/es de la salut mental familiar.

Notícies relacionades