NotíciesTot

L’equip de la FETB ha crescut un 30% en dos anys

A finals de 2023 la Fundació comptava amb un total de 78 persones en plantilla

L’any passat va ser un exercici de continuïtat en el creixement de l’equip iniciat el 2022, degut a la consolidació dels nous programes assistencials finançats pel Servei Català de la Salut en el marc dels nostres CSMIJ (Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil) i també per l’increment de la dotació per a l’atenció del nostre CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç).

Un dels factors més significatius el 2023 va ser l’elaboració i posada en marxa del Pla estratègic 2023-2027 de la FETB. Un Pla estratègic que va permetre una acció col·laborativa sense precedents dins la nostra entitat, afavorint la participació activa i la implicació de totes i cadascuna de les professionals de la FETB en la definició del text definitiu. I això suposa promoure la identificació i sentit de pertinença, solidesa, compromís i convicció en les línies de treball que han de guiar els propers anys.

El 2023 l’activitat del CDIAP de Gràcia va augmentar un 30 % respecte de l’any anterior, consolidant així la tendència iniciada l’octubre de 2022. A nivell clínic, les tres categories més diagnosticades durant l’any passat van tornar a ser: els trastorns de la relació i comunicació, els trastorns en el desenvolupament del llenguatge i els trastorns afectius i emocionals.

Pel que fa al CSMIJ de Gràcia, va donar cobertura a més de 1.200 famílies al llarg de 2023 i l’equip va créixer més d’un 31 % en relació amb 2022, gràcies a l’increment pressupostari associat al desplegament de nous programes que han implicat també la incorporació de nous perfils professionals. Els diagnòstics amb una major prevalença van ser els trastorns per ansietat, els trastorns emocionals i el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

En el cas del CSMIJ de Montcada i Reixac, posem en valor l’increment econòmic de prop d’un 25 % del pressupost, donant continuïtat a la inversió per a la implementació del Programa d’atenció a la crisi el 2022. Aquest centre va atendre durant 2023 al voltant de 700 famílies i com a diagnòstics van destacar el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), seguits dels trastorns per ansietat i les reaccions adaptatives.

El CSMIJ de Sant Andreu continua sent el nostre Centre amb major pressupost i volum de demanda, amb una població atesa que, al llarg de 2023, va seguir augmentant fins a arribar a les 2.000 famílies. Valorem positivament l’important creixement que han experimentat les visites ateses a les ABS en el context del programa de col·laboració amb Primària i Salut mental. En termes clínics, els principals diagnòstics van ser el TEA, els trastorns emocionals i per ansietat, així com els trastorns de conducta.

A més, a la FETB mantenim una clara vocació de treball col·laboratiu amb altres entitats per tal d’atendre també sectors de la població als quals a priori no hi arribaríem amb les nostres línies de treball principals. En aquest sentit, com a novetat destaquem la posada en marxa el 2023, de la mà de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, del projecte ESKOLTA’M que ofereix assessorament en salut mental i emocional, així com atenció espontània i de proximitat a adolescents i joves.

En paral·lel, però de forma transversal als serveis assistencials de la FETB, vam continuar treballant per a oferir una bona proposta formativa actualitzada i sintònica amb les necessitats dels nous/ves professionals en el sector de la salut mental infantil i juvenil. L’any passat, el departament de Docència va acollir un total de 21 alumnes en pràctiques de fins a 11 universitats diferents. I celebrem que el grau de satisfacció dels i les alumnes enquestats/des fos de 8,3/10.

També vam seguir apostant per la Comunicació com un canal complementari a la nostra tasca de prevenció i sensibilització de la societat. En aquest àmbit ens vam seguir expandint a través del nostre web www.fetb.org, les Sessions Clíniques Obertes, el butlletí mensual, l’aparició en mitjans i la presència en quatre xarxes socials: Instagram, Facebook, LinkedIn i Youtube. El 2023, totes elles van experimentar un augment significatiu tant de seguidors com de l’abast de les publicacions.

Tot plegat no hagués estat possible sense les persones que formen part de la Fundació: aprofitem per a agrair-vos a totes per haver fet possible, un any més, que la FETB segueixi incidint en la comunitat aportant els elements necessaris per a millorar la qualitat de vida de les persones.

Notícies relacionades