NotíciesTot

SALUT COMUNITÀRIA | Els joves fan un balanç positiu de la primera cursa d’orientació com a eina de salut dels barris

La Taula de Salut Comunitària dels barris Vila i Grassot de Gràcia (Benestar i Barri) va organitzar l’octubre passat una cursa d’orientació per a joves amb l’objectiu de donar-los a conèixer els recursos de salut disponibles als seus barris. Van participar-hi alumnes de 4t d’ESO de diferents instituts i ara hem conegut els testimonis d’alguns d’aquest joves, que valoren positivament la cursa.

“Com a professionals pensem que és molt important que els joves coneguin els serveis del barri, això pot ser una manera de fer prevenció i millorar la seva qualitat de vida”, afirmen les nostres companyes Júlia Arias i Maryam Fuentes, que van participar a la cursa des del Konsulta’m Gràcia.

“Valorem que la jornada va ser tot un èxit. Els joves van poder conèixer de prop els serveis i els professionals que hi treballen a través de les diferents proves que estaven organitzades per temàtiques. Concretament el Konsulta’m participava de la prova de benestar emocional amb l’objectiu de fer prevenció i posar en valor la importància de la salut mental. A més, els joves van poder relacionar-se amb nois i noies d’altres instituts, fet que van trobar molt positiu” expliquen.

Els professionals que hi van participar són els següents: infermers i nutricionistes del CAP Larrard i Pare Claret, RBECS de Cap Larrard i Pare Claret, educadores de l’Aquí t’escoltem, educadors de Carrer (nord Gràcia i sud Gràcia), directora de l’espai Lluïsos de Gràcia, grup ATRA, ASSIR tarda jove, Punt d’Informació Jove de Gràcia, Espai Jove la Fontana, tècnica de barri al districte de Gràcia i Konsulta’m Gràcia.

Degut al feedback positiu dels alumnes i professionals que hi van participar es preveu que aquest projecte pilot pugui realitzar-se novament a l’octubre del 2024, introduint nous serveis i professionals i ampliant els dies de la jornada.

Notícies relacionades