NotíciesSessions clíniquesTot

Sessió Clínica Oberta de juny: "Com emmalalteixen nens i adolescents arrel de les situacions crítiques?"

  • Quan: dimarts, 14 de juny 
  • Horari: 10h30 – 12h
  • Modalitat: online a través de ZOOM

La noció de situació crítica està lligada a esdeveniments vitals estressants o potencialment traumàtics. En els últims anys la totalitat de la població ha estat exposada de forma recurrent a diferents esdeveniments col·lectius considerats com a tal (esclat de la pandèmia, confinament, guerra d’Ucraïna, etc.). Però també existeixen situacions crítiques en el nostre dia a dia amb diferents impactes en la població infanto-juvenil.
En aquesta sessió s’analitzaran les diferents situacions crítiques i com la seva vivència pot portar a emmalaltir desenvolupant un quadre d’estrès posttraumàtic. Es presentarà un model explicatiu del trauma i del trauma complex, els models d’afectació per nens i adolescents i es donaran unes pinzellades sobre com s’hauria de desenvolupar una intervenció primerenca en crisis amb aquestes poblacions.
Alicia Alvarez-Garcia és doctora en Psicologia clínica i postgraduada en Psicologia Integradora. Reconeguda com a Experta en psicologia d’emergències i catàstrofes pel Consell General de Col. Oficials de Psicologia. En l’àmbit perinatal està capacitada en la Neonatal Behavioral Assessment Scale (de la qual és entrenadora), entre d’altres. Actualment és la directora de l’àrea assistencial i de recerca de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona (Universitat Autònoma de Barcelona).
Inscripció gratuïta: https://bit.ly/registreSCOjuny

Notícies relacionades