NotíciesSessions clíniquesTot

Sessió Clínica Oberta de novembre: “Conducta suïcida a la infància i l’adolescència: comprensió per a la prevenció”

Al llarg de la història, el suïcidi ha estat considerat una problemàtica excessivament complexa, multicausal, multifactorial, polièdrica i una altra sèrie d’adjectius que emfatitzen i posen en relleu la seva complexitat. En les darreres dècades, això ha estat així, en part, perquè s’ha confós la dificultat per a la seva predicció, amb la dificultat per a la seva prevenció o comprensió. Aquest plantejament ha tingut greus conseqüències, potser la pitjor ha estat el fet de desincentivar la implicació de tots/es en la seva prevenció.

El suïcidi no és complex, és impactant. La predicció del suïcidi no és a l’abast de ningú encara; per contra, la seva prevenció i comprensió sí són accessibles per a tothom.

En aquesta sessió abordarem les claus per a la comprensió i la prevenció, i reflexionarem sobre la nostra capacitat d’assumir com a propi l’objectiu compartit de “zero morts per suïcidi”.

  • Ponent: Francisco Villar
  • Quan: dimarts, 8 de novembre
  • Webinar gratuït

Registra’t aquí: https://bit.ly/SCOnovembre


Francisco Villar és psicòleg clínic i doctor en Psicologia. Expert en conducta suïcida a la infància i l’adolescència. Coordinador del programa d’atenció a la conducta suïcida del menor a l´Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Autor del llibre “Morir antes del suicidio. Prevención en la adolescencia”, publicat per l’Editorial Herder el 2022.

Notícies relacionades

AVÍS IMPORTANT

Els centres de Montcada i Reixac, Gràcia i Sant Andreu romandran tancats el proper dimarts, 30 de maig per a realitzar treball…
Saber més