NotíciesSessions clíniquesTot

Sessió Clínica Oberta de novembre: “Conducta suïcida a la infància i l’adolescència: comprensió per a la prevenció”

Al llarg de la història, el suïcidi ha estat considerat una problemàtica excessivament complexa, multicausal, multifactorial, polièdrica i una altra sèrie d’adjectius que emfatitzen i posen en relleu la seva complexitat. En les darreres dècades, això ha estat així, en part, perquè s’ha confós la dificultat per a la seva predicció, amb la dificultat per a la seva prevenció o comprensió. Aquest plantejament ha tingut greus conseqüències, potser la pitjor ha estat el fet de desincentivar la implicació de tots/es en la seva prevenció.

El suïcidi no és complex, és impactant. La predicció del suïcidi no és a l’abast de ningú encara; per contra, la seva prevenció i comprensió sí són accessibles per a tothom.

En aquesta sessió abordarem les claus per a la comprensió i la prevenció, i reflexionarem sobre la nostra capacitat d’assumir com a propi l’objectiu compartit de “zero morts per suïcidi”.

  • Ponent: Francisco Villar
  • Quan: dimarts, 8 de novembre
  • Webinar gratuït

Registra’t aquí: https://bit.ly/SCOnovembre


Francisco Villar és psicòleg clínic i doctor en Psicologia. Expert en conducta suïcida a la infància i l’adolescència. Coordinador del programa d’atenció a la conducta suïcida del menor a l´Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Autor del llibre “Morir antes del suicidio. Prevención en la adolescencia”, publicat per l’Editorial Herder el 2022.

Notícies relacionades