Sessions clíniquesTot

Vídeo disponible | Alletament, carícies i vincle mare-bebè

La Sessió Clínica Oberta d’abril va estar dedicada a les mares i els nadons, així com a la importància que tenen els primers temps en la creació del vincle entre ells.

El neonatòleg Adolfo Gómez Papí va parlar dels canvis psicològics i emocionals que experimenta una dona quan es converteix en mare i dels sentiments ambivalents que té, els quals la fan vulnerable.

Va destacar que els nadons, per la seva part, són persones: tenen sensacions i emocions, tot i que són més sensibles que conscients. I va posar el focus en el contacte precoç com a peça clau en l’establiment del vincle entre mare i fill/a, amb el contacte pell amb pell i l’alletament com a principals elements.

El ponent va explicar que el nadó sempre s’aferrarà a la seva mare, el tracti com el tracti, però el tipus d’aferrament que es generi tindrà conseqüències per al seu desenvolupament.

Finalment, va entrar en el món dels nadons prematurs per a tractar les especificitats que presenta l’establiment del vincle en aquests casos, el dol que suposa per a la mare i la importància del mètode de la mare cangur per a la maduració del nadó prematur.  

Mira la gravació completa al nostre canal de Youtube

Notícies relacionades