Sessions clíniquesTot

Vídeo disponible | Eskolta’m, el programa d’atenció a joves de Montcada

En la Sessió Clínica Oberta de març, Mònyka Piñuelo, Laura Lara i Albert Montaner van presentar l’Eskolta’m, un programa basat en la prevenció que aborda les necessitats socioemocionals del jovent de Montcada a través d’un acompanyament vivencial en medi obert, entès com l’espai natural i de relació de la joventut.

El servei, que forma part del Programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona, es va posar en marxa el gener de 2023 en un context d’augment del malestar d’adolescents i joves aguditzat per l’impacte de la COVID-19. Va néixer fruit de la col·laboració entre el Departament d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Montcada i la Fundació Eulàlia Torras de Beà a través del CSMIJ de Montcada.

El model d’intervenció està basat en el vincle i la relació. “Es tracta d’una co-construcció del pla de treball, tenint en compte les necessitats, les característiques i les potencialitats de la persona, que permeti enfortir els seus recursos emocionals”, van explicar els ponents.

Entre els principals motius de consulta vandestacar els atacs de pànic, la soledat o la preocupació pel mal ús de les xarxes socials, entre d’altres.

“Quan vaig als instituts per a donar a conèixer l’Eskolta’m, sovint em pregunten si és confidencial”, va explicar Laura Lara, educadora social i referent del Programa, que va aclarir que sí que ho és: “Allò que es parla a l’Eskolta’m queda allà”.

1ª part

2ª part

Notícies relacionades