Sessions clíniquesTot

[Vídeo disponible] Grup de psicomotricitat per a pacients amb perfil TEA en grup paral·lel de pares

En la Sessió Clínica Oberta de gener, els psicòlegs Laura Pérez, Isabel de Palacio i Albert Torné ens van acostar al treball que realitzen a la Unitat Bàsica CDIAP- CSMIJ de Sant Andreu amb grups paral·lels d’infants amb perfil TEA i les seves famílies.

Són uns grups que s’ofereixen en la transició dels nens i nenes d’un servei a l’altre (CDIAP-CSMIJ), un moment particularment sensible en la seva evolució. 

Es tracta d’un dispositiu setmanal en dos espais diferenciats: d’una banda, el grup d’infants on es treballa la psicomotricitat considerant el cos com el primer continent del self i, alhora, vehicle de relacions amb el món exterior i l’altre.

En paral·lel, es porta a terme un grup de pares dels nens/es en el qual s’ajuda a pensar en el funcionament psíquic de l’infant amb TEA i possibilita un espai on poder compartir les dificultats i angoixes que senten en el seu dia a dia.

Un treball compartit i lligat que, segons van explicar el i les ponents, ha enriquit a tots els participants (infants, famílies i professionals) des que es va posar en marxa al curs 2015-16.

Per què el treball paral·lel?

  • Afavoreix la participació dels pares.
  • Treballar aquí i ara sobre les dificultats dels infants, ja que participen activament del procés terapèutic.
  • Un terapeuta disponible per acollir les inquietuds dels pares: mirar el seu fill acompanyats per Altres, amb una distància suficient per diferenciar-se i pensar sobre el seu fill amb una distància.
Pots mirar la gravació completa al nostre canal de Youtube

Notícies relacionades

Parlem de bullying

Per Kalia Planells Keller, psicòloga clínica de la FETB (CSMIJ Gràcia) Quan parlem d’assetjament escolar o bullying ens referim a un comportament…
Saber més