BlogNotíciesTot

Dia Internacional del TDAH

Avui, 13 de juliol, amb motiu del Dia Internacional del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) hem volgut respondre alguns dels principals dubtes envers aquest trastorn.

Què és?

Es una alteració de la funció executiva, que comprèn les capacitats d’atendre un estímul, planificar i organitzar una acció i inhibir les respostes automàtiques i impulsives canviant-les per unes de més reflexives.

Quins són els símptomes més freqüents?

Manca d’atenció, hiperactivitat i impulsivitat. Però aquestes són manifestacions que també apareixen en altres problemàtiques psicopatològiques i, per tant, caldrà fer un diagnòstic molt acurat.

Com es tracta el TDAH a la FETB?

Les línies generals que compartim amb l’equip són ajudar a disminuir el patiment tenint molt en compte els factors relacionals i emocionals que influeixen en la situació i que participen en les causes i/o en el desenvolupament dels símptomes, utilitzant els fàrmacs segons uns criteris determinats.

És recomanable fer un tractament farmacològic?

Depèn del criteri clínic. Si els símptomes representen un fre en l’evolució del nen/a, en el seus aprenentatges, o representen una font de patiment per l’infant i la seva família, és recomanable. També ho és si l’ajut psico-pedagògic no és suficient. Tot això, contemplant la farmacologia com un element més del tractament.

Notícies relacionades