Etiquetes: , , , ,
Share:
Sessions clíniquesTot

Inscriu-te a la Sessió Clínica Oberta d’abril | Alletament, carícies i vincle mare-bebè

Importància de l’acompanyament de la díada en els primers dies

Els actors principals, la mare i el bebè. Ella desconeixia com se sentiria sent mare, amb una barreja de sentiments ambivalents, inseguretat, culpa i solitud, que la fan especialment vulnerable. La majoria de mares actuals desconeixen què és capaç de fer un bebè i les seves necessitats. Tot allò que s’allunyi d’un comportament normatiu del bebè pot generar frustració.

En la Sessió Clínica Oberta d’abril, Adolfo Gómez Papí repassarà les habilitats dels nadons (el sorprenent nadó), el concepte del vincle mare-bebè i la importància del contacte precoç (pell amb pell només néixer). També parlarem de l’aferrament i de les bases per a l’establiment d’un aferrament segur entre el bebè i la seva mare, així com de la importància de l’alletament matern.

Per acabar, entrarem en el món del naixement abans de temps, de les característiques i necessitats especials dels nadons prematurs, del dol que viuen els seus pares, de l’establiment del vincle en el prematur i del mètode de la mare cangur.


Adolfo Gómez Papí

Llicenciat en Medicina i Cirurgia.

Metge Adjunt del Servei de Pediatria. Hospital Universitari de Tarragona “Joan XXIII”. Hospital iHan des de 1997. Neonatòleg.

Professor Associat de Pediatria. Facultat de Medicina. Universitat Rovira i Virgili.

Vocal del Grupo de Formación de la iHan España.

Membre de la Fundació Vilaniu

Ha escrit els següents llibres:

El poder de las caricias. Crecer sin lágrimas. Ed. Espasa. Madrid, 2010.

Pequeño mamífero. El cachorro humano y otros lactantes. Ed. Temas de Hoy. Ed. Planeta SA. Barcelona 2017. ISBN: 978-84-9998-626-5.

Piel con piel. Secretos de una crianza feliz. Ed. Temas de Hoy. Barcelona. 2018.

Notícies relacionades