BlogNotíciesTot

Per Sant Jordi el nostre equip recomana llibres relacionats amb la salut mental

Tal com vam fer l’any passat, amb motiu de la Diada de Sant Jordi hem preguntat a les persones que conformen l’equip de la FETB quins llibres i contes relacionats amb la salut mental recomanarien.
T’interessa saber quines són les recomanacions d’aquest any? Segueix llegint.
N’hi ha per petits i grans, per professionals de la salut mental, per pares i mares i pel públic en general.

 • “Contes per estimar-te millor”, d’Àlex Rovira, recull 35 històries que ensenyen a cultivar el poder de l’autoestima des de la infantesa, despertant la imaginació, l’humor, la resiliència, l’amor i l’acceptació del que som.
 • “A mí también”, de Karina M. Soto i Mayte F. Tepichín, està recomanat per a pares que tinguin un fill/a a punt d’entrar a l’adolescència. És un llibre que intenta ajudar l’adolescent a passar aquesta etapa de la millor manera possible explicant testimonis de noies i també de professionals (psicòlegs, metges, etc.) de situacions que tot adolescent, o la gran majoria, pot experimentar.

Laura Montserrat

Departament d’administració

CSMIJ / CDIAP de Gràcia

 

 • “Una educació” de Tara Westover. És un relat autobiogràfic de l’autora, a qui de petita els seus pares no la van portar a l’escola. És un llibre que reflexiona sobre el trauma i el maltractament infantil. Westover relata amb molta sensibilitat el procés d’elaborar el que li ha anat passant a la vida i com cobrar consciència de les dificultats dels seus propis pares. Tot això enmig d’un context sociocultural molt especial, el dels mormons dels EUA.

Claudi Paz

Psicòleg sanitari

Coordinador del CSMIJ de Sant Andreu

 

 • “L’ull esquerre de l’Aran”, de Silvia Artigas Vila. És un conte il·lustrat que parla de com ser diferent sempre sol ser més aviat una oportunitat i no pas una limitació, sempre que es canviï la perspectiva des de la qual es mira aquesta diferència. És un conte infantil, però el contingut és per a tots els públics.

Sunsi Segú

Treballadora social i directora Assistencial FETB

 

 • “De 0 a 3, res de pantalles?”, d’Anna Ramis Assens. És molt útil per explicar com de poc adequat és fer servir les pantalles amb els més petits i dona recursos per poder fer altres coses en lloc de posar la tablet o el telèfon davant dels seus ulls.
 • “Qui Què Qui”, d’Olivier Tallec. És un llibre interactiu per poder treballar la capacitat d’observació i la concentració dels més petits.
 • “Els imaginaris”, de A. F. Harrold. És un llibre per adolescents (a partir dels 11-12, potser) amb intriga, una mica d’elements de por i molta fantasia.

Roser Soliva

Psicopedagoga

CSMIJ de Montcada i Reixac

 • “Radical(s) “, de Saïd El Kadaoui. El recomanaria tant a professionals com a qualsevol persona interessada en aprofundir en la construcció de la identitat quan s’hi suma estar en cultures, països diferents al de l’origen. Un molt bon llibre.

Anna Taberner

Psiquiatra

CSMIJ de Sant Andreu / CSMIJ de Montcada i Reixac

 

 • “L’experiència de la pèrdua”. Assaig de filosofia literària de Joan-Carles Mèlich.
 • “El remei Schopenhauer”, d’Irvin D. Yalom.
 • “La campana de vidre”, de Silvia Plath. La malaltia mental explicada per una dona que escriu com els àngels.
 • “Gordon”, d’Edith Tempelton. Anglaterra post guerra mundial. Psicoanàlisi, Freud i les relacions sadomasoquistes.
 • “El quinto hijo”, de Doris Lessing. Què passa quan a la meva família perfecta neix un nen pervers…
 • “Delirio”, de Laura Restrepo. Un home arriba a casa seva després d’un curt viatge de negocis i troba que la seva esposa ha embogit completament sense una explicació aparent del que ha pogut passar en aquest tres dies.
 • “Art Brut”, de Jordi Tena. Una referència teatral en clau de salut mental.

Laura Valero

Treballadora social i pedagoga

CSMIJ de Sant Andreu

 

 • “El cervell del nen”, de Daniel J. Siegel i Tina Payne Bryson. Aquest llibre m’agrada molt i és útil per a pares o educadors d’infants/adolescents.

Clara Vila

Psicòloga Clínica

Coordinadora del CSMIJ de Gràcia

 

Notícies relacionades