NotíciesSessions clíniquesTot

Sessió Clínica Oberta d’octubre: “Aspectes culturals i religiosos al voltant de la mort i el dol”.

La societat actual és diversa cultural i religiosament. En el cas de Barcelona, el 29% de les persones que hi viuen han nascut a l’estranger i provenen de 183 països, s’hi parlen més de 300 llengües i hi ha unes 28 confessions religioses diferents. En aquest context, és important que els professionals de la salut disposin d’eines per poder desenvolupar-se en aquest entorn divers millorant la seva competència cultural.

Això és especialment important en el cas dels processos de final de vida, mort i dol per la forma com cultura i religió influeixen en l’expressió de les emocions, la consideració del valor i sentit de la vida i la mort, les creences sobre el més enllà, la ritualitat funerària, entre altres aspectes de l’antropologia social.

  • Ponent: Ariadna Solé Arraràs
  • Quan: dimarts, 11 d’octubre
  • Webinar gratuït

Registra’t aquí per accedir: https://bit.ly/SCOoctubre


Ariadna Solé Arraràs és doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (2015) i Postgrau en Ciutadania i Immigració (2006). En la seva tesi doctoral i altres publicacions ha treballat sobre la gestió de la diversitat religiosa en relació a mort i el ritual funerari, especialment pel que fa a l’islam. Actualment és professora d’Antropologia de la Religió a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i tècnica de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades