BlogTot

Celebrant l’Orgull. Celebrem l’Orgull…

Hi ha qui pensa que no és necessari, que pot resultar exagerat o hiperbòlic desplegar grans festes per reivindicar el que hauria de ser una obvietat: el desig que s’entengui que tothom té no només el dret, sinó quasi l’obligació de sentir-se, pensar-se i estimar-se en i amb llibertat en qualsevol moment i àmbit de la vida.

Hi haurà qui cregui que no cal una escenificació, una bandera o un himne per fer visible la diversitat, la llibertat i la riquesa d’una part de la societat que refusa els límits imposats des de la intolerància i el conservadorisme més oxidat.

Cada persona hauria de poder ser ella mateixa, sense més, i que l’entorn no s’hagués de preguntar, de qüestionar o fer cap intent o esforç per entendre o acceptar, simplement ser també qui vulgui i pugui ser, però des del respecte i la cura recíprocs.

Però el cert és que segueix sent necessari reivindicar aquesta “obvietat”, promoure la tolerància, el respecte, la diversitat, la llibertat d’elecció. I això ens porta inevitablement a voler celebrar, amb tota la llum i la joia que aconseguim reunir, per a defensar els drets i voluntats, les maneres de cadascú i les diferents identitats: noves, antigues, canviants, dúctils, diverses, complexes i senzilles… Les pròpies de cada persona i cada col·lectiu.

Cal celebrar que després de molts anys de lluita, d’incomprensió, d’odi, de foscor, cada persona pugui reivindicar-se, reconèixer-se, posar-se en valor, acceptar-se, agradar-se, dins un entorn que, si bé té encara molt camí a recórrer, cada vegada està més a prop d’una convivència basada en la tolerància, la comprensió de les diferències, la cura de l’altre/a.

La FETB es sent molt feliç de celebrar-se a si mateixa en tota la seva diversitat amb totes i cadascuna de les persones que en formem part.

Per una societat orgullosa de la seva diversitat.

Feliç Dia de l’Orgull!

Notícies relacionades

Parlem de bullying

Per Kalia Planells Keller, psicòloga clínica de la FETB (CSMIJ Gràcia) Quan parlem d’assetjament escolar o bullying ens referim a un comportament…
Saber més