BlogNotíciesTot

Els/les professionals de la FETB recomanen llibres sobre salut mental

No saps quin llibre regalar o regalar-te per Sant Jordi? Els/les nostres professionals fan algunes recomanacions des de la seva experiència en el camp de la salut mental en la infància i l’adolescència. N’hi ha per petits i grans, aquesta és la recopilació que hem preparat per a tu:
LA LAURA PROPOSA:

 • “DE GRAN VULL SER…FELIÇ”, sis contes curts per potenciar la positivitat i l’autoestima dels nens i nenes.
 • “QUÈ NECESSITO QUAN M’ENFADO?”. Quan el Dami s’enfada crida, plora, es llença a terra, dóna puntades, s’estira dels cabells… però NO s’està portant malament, nomes està expressant les seves EMOCIONS. A través de la història del Dami, ens explica què necessiten els nens i nenes quan s’enfaden i, per tant, què han de fer els adults en aquest moment per comprendre’ls i acompanyar-los, ajudant-los així en la creació de la seva personalitat i la seva autoestima.
 • “QUÈ NECESSITO QUAN TINC POR?” és un llibre que ens ensenya a identificar, comprendre i recolzar les pors dels més petits. Anima a que deixem que els nens i nenes expressin les seves pors, a respectar-la i que perdem la por a la por.

EL CLAUDI PROPOSA:

 • “TALPET terratrèmol” és un conte pels més petits que tracta sobre la hiperactivitat i com és d’important per als nens i nenes sentir-se bé amb ells mateixos.
 • “El Joan ha mort”. Un llibre per parlar del dol en perdre algú. Segons el Claudi: “És un conte i a la vegada és un manual de com dur el dol. Útil per a pares i mares i també per a professionals”.
LA ROSER PROPOSA:
 • “Deja de andar sobre cáscaras de huevo” és un llibre molt útil per ajudar a tota persona que per un motiu o altre hagi d’interactuar o vincular-se amb persones amb Trastorn Límit de la Personalitat (TLP).
 • Els altres dos (” Cómo hablar…”), són molt recomanables per pares i mares, i engloben tant la infantesa com l’adolescència dels fills/es. Donen recursos per millorar la comunicació a la llar i són molt entenedors.
 • “Emocionari” també és un molt bon llibre per ajudar els nens i nenes (i els no tan petits, les famílies en general) a conèixer, diferenciar i anomenar les emocions. Disposa d’una guia per fer-lo servir i és molt agradable de llegir.

LA MIREIA PROPOSA: “El monstre de colors” és bonic, ja que ajuda a posar nom a les emocions i per als petits és fàcil d’entendre.
LA GLÒRIA PROPOSA: “Guia para la Salud emocional del niño” és una guia per a pares divulgativa i rigorosa, basada en l’àmplia experiència professional dels autors. Una de les autores és la Núria Fillat, una companya de la casa de tota la vida.
LA SUNSI PROPOSA: “El fil invisible” és una preciosa metàfora sobre els vincles que ens uneixen i com aquests van teixint la nostra història de vida, fins i tot quan algú proper ja no hi és…
EL LLUÍS PROPOSA:
 • “El mar lo vio” és un conte infantil, amb unes il·lustracions precioses, que tracta subtilment sobre la pèrdua, la força del vincle, l’esperança… El llibre explica la història d’una nena que perd el seu os de peluix, al qual està molt aferrada, i a partir d’aquest fet, el periple que ambdós passen fins el final del relat. Sense abordar la mort, ens apropa als sentiments de pèrdua, el dolor en la separació, etc. d’una manera curosa, respectuosa i sensible. Com a curiositat que afegeix valor al conte, algunes de les il·lustracions del llibre s’han extret de la col·lecció pictòrica del Rijksmuseum d’Amsterdam.
 • “Tinc un volcà” és un llibre molt divertit i útil per abordar i treballar amb nens i nenes la frustració, els empipaments, les rebequeries. Partint de la metàfora d’un volcà que tenim a dins i que en qualsevol moment es pot encendre i començar a fer brollar foc, la història aborda com ajudar a prendre consciència d’aquest volcà.
 • “El meu avi pirata” és una història sobre la relació amb els avis, el vincle i la importància de les “històries” compartides.

Notícies relacionades